HD Radio™ – cum functioneaza?

whatIsHDRadio-howWorkRadio Digital functioneaza la fel ca radioul conventional. Se poate vedea transmisia semnalului catre un receptor. Sunt doar cateva diferente.

[1]

In locul semnalului analog, statia radio transmite un pachet de semnale – analog si digital. Pentru ca semnalul transmis este digital, se pot trimite date text cum ar fi informatii despre trafic, stiri, sau chiar titlul piesei si formatia difuzata in momentul respectiv.

 [2]

Partea de semnal digital este compresata

[3]

Se transmite semnalul digital impreuna cu cel analog, in acelasi timp.

[4]

Inevitabil, semnalul radio se loveste de obiectele aflate in calea lui, cauzand ceea ce se numeste cai de distorsiune (multipath distortions). Asta e cea care creeaza statica in receptoarele radio conventionale. Receptoarele HD Radio™ sunt proiectate sa sorteze (elimine) direct din semnalul reflectat fasaitul, interferentele, pocniturile sau pierderile de semnal.

[5]

In final, semnalul ajunge la destinatie. Ambele transmisii (analog si digital) sunt necodate, deci nu e nevoie de un abonament pentru a fi ascultate. Pentru a asculta transmisia digitala, tot ce aveti nevoie este un receptor HD Radio™.

HD_Radio_Discover_It